< Terug

Amsterdam, 24 februari 2016

Persbericht: Gesprekken met mogelijke overnamepartners.
Alle Perry Sport- en Aktiesportwinkels blijven open.

De rechtbank heeft Perry Sport en Aktiesport samen met moedervennootschap Unlimited Sports Group (USG) op 23 februari failliet verklaard. Het faillissement kwam plotseling en is een gevolg van het sluiten van de V&D winkels en van het beëindigen van de samenwerking met Scapino. Dat leidt tot het sluiten van de shop-in-shops van Perry Sport en Aktiesport in deze twee winkelketens. De zelfstandige Perry Sport - en Aktiesport winkels blijven in ieder geval de komende zes weken open. Inmiddels worden gesprekken voorbereid met serieus geïnteresseerde overnamekandidaten. "Er zijn veel mooie winkels van Perry Sport en Aktiesport die voor een belangrijk deel winstgevend zijn", aldus curator mr. Toni van Hees.

De curator tracht voor zoveel mogelijk winkels een gegadigde te vinden. De komende week worden de eerste gesprekken gevoerd met gegadigden. De winkels van Perry Sport en Aktiesport blijven in ieder geval de komende zes weken geopend. Ook de webwinkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor blijven open.

Faillissement
Perry Sport en Aktiesport bevinden zich al jaren in een moeilijke consumentenmarkt. De recente ontwikkelingen bij V&D en Scapino, waar respectievelijk 11 Perry Sport winkels en 128 Aktiesport shop-in-shop winkels gevestigd zijn, heeft USG overvallen. Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke retailpartners van Perry en Aktiesport. Er wordt alles op alles gezet om de afwikkeling op een correcte wijze te laten verlopen, waarbij vooral ook de positie van werknemers aan de orde is. Daartoe wordt overleg gevoerd met de vakbonden, de Ondernemingsraad en het UWV.

Gevolgen voor medewerkers
Zoals gebruikelijk bij een faillissement zullen de arbeidsovereenkomsten met alle medewerkers worden opgezegd. Daarover wordt overlegd met vakbonden en de Ondernemingsraad. Gedurende de opzegtermijn van maximaal zes weken blijven medewerkers in dienst én aan het werk. Zij krijgen hun salaris en vakantiegeld over de periode tot aan het faillissement en gedurende zes weken daarna betaald via UWV.

Gevolgen voor leveranciers
Er is door de rechtbank voor de duur van twee maanden afkoelingsperiode afgekondigd. Dat betekent dat deze periode, die nog met twee maanden kan worden verlengd, geen goederen kunnen worden teruggenomen. Hetgeen tijdens het faillissement wordt verkocht, zal in beginsel met deze leveranciers worden verrekend.

Gevolgen voor klanten
De Perry Sport en Aktiesport winkels, de webwinkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor blijven open. Online bestellingen worden geleverd. Aankopen in de webwinkels kunnen alleen via de webwinkel worden geretourneerd of geruild conform de verplichte retourregeling voor thuisaankopen.

Voor meer informatie: :Sharon McIntosh (06-22150789) of Robbert Coops (06-51445109)